Tweede netwerkbijeenkomst Oekraïne

Graag nodigen we jou uit op de tweede Oekraïne-netwerkbijeenkomst; op donderdag 28 april om 20 uur in De Okelaar (Oppemstraat 8 1861 Wolvertem)

Leren van elkaar
De bedoeling van deze netwerkbijeenkomsten is om van elkaar en van enkele deskundigen te leren. De opvang en begeleiding van vluchtelingen is immers een hele uitdaging zowel voor het gastgezin als voor de vluchtelingen. Ondanks de vele goede wil en dankbaarheid maken vele elementen het, zeker op langere termijn, niet vanzelfsprekend. Er is de stress, onduidelijkheid en onzekerheid waarmee de vluchtelingen elke dag moeten leven, de moeilijke communicatie door de taalbarrière, het samenleven met veel mensen op een kleine oppervlakte, de financiële onduidelijkheid en belasting, het gebrek aan privacy, het zinvol invullen van het dagelijks leven, het ontbreken van duidelijk toekomstperspectief...  

Problemen lossen zich niet vanzelf op
Het is dan ook geen verrassing dat dit wel eens leidt tot moeilijke situaties of zelfs conflicten. Elkeen tracht op zijn/haar manier er alles aan te doen om deze uitdagingen aan te pakken; zodat dingen tijdig uitgesproken worden en samen naar oplossingen gezocht wordt. Maar het is niet goed dat wij daar alleen voor staan. Wij kunnen van mekaars ervaringen leren, mekaars steun zijn en samen zoeken naar mogelijke oplossingen. Een paar deskundigen willen ons daarbij graag verder op weg helpen. En samen kunnen wij ook de beleidsmakers aanspreken op tekorten, problemen... in hun opvang en begeleiding!

Iedereen welkom
Op deze netwerkbijeenkomsten, die wij op dit ogenblik maandelijks inplannen, verwelkomen wij iedereen die vandaag vluchtelingen opvangt en/of begeleidt, of die bereid is met vluchtelingen een stukje samen op weg te gaan.... maar ook vluchtelingen zelf willen wij er graag hun rechtmatige plaats geven (wij zorgen voor vertaling!).

Denk je dat dit iets kan betekenen voor jou, jouw gezin, jouw gasten kom dan zeker af! Het zou fijn zijn moest je ons op voorhand een seintje geven; dat kan (niet verplicht, maar gemakkelijk voor ons) via onderstaand deelnameformulier. Onderaan het formulier kan je ook al een of meerdere vragen of suggesties kwijt... maak er gebruik van, dan kunnen wij dat ook al in het programma opnemen. Wij denken zelf al aan volgende mogelijke onderwerpen: privacy, geld, lusten en lasten, samenleven versus nood om alleen te kunnen zijn of net niet, angst en verdriet, kinderen, huisdieren, hoe moet op lange termijn, deelname aan lokale leven....

Deelnameformulier

Wil je graag aanwezig zijn en deelnemen aan deze netwerkbijeenkomst of je wil graag suggesties doen, laat het ons weten.

Statusbericht
Sorry… This form is closed to new submissions.