Meisenaren zijn solidair met Oekraïners

De onwezelijke oorlog in Oekraïne confronteert ook ons enerzijds met een ‘potentiële bedreiging” van onze vreedzame en democratische samenleving; maar anderzijds vandaag al met een acute menselijke tragedie voor vele miljoenen mannen, vrouwen en  kinderen in  Oekraïne.

Deze humanitaire ramp noopt ons tot concrete solidariteit, tot handelen.

Solidarimeise wil ook een actieve bijdrage leveren om Oekrainse vluchtelingen een thuis te geven in Meise.

Met onze website bieden wij alvast een open pluriform platform waar alle organisatie, groepen, personen, ….  hun solidariteitsinitiatief kunnen kenbaar maken. Wij bieden een kruispunt voor vragen, oproepen, aanbiedingen….

Binnen onze autonome VZW bouwen wij ook sinds kort aan een eigen Solidariteitsfonds, met de bedoeling solidariteitsinitiatieven in onze gemeente een financieel duwtje in de rug te geven. Wij willen dat beperkt fonds open stellen voor financiële ondersteuning van solidariteitsinitiatieven voor Oekrainse vluchtelingen. Maar dan moet dan Solidariteitsfonds verder worden uitgebouwd met de inbreng van velen.

Meer informatie volgt weldra.

Ook onze lidorganisaties steken nu reeds hun handen uit de mouwen en zullen dat de komende weken en maanden verder uitbouwen, in overleg met de andere initiatiefnemers, het gemeentebestuur en het OCMW.

 

Een eerste greep uit acties waar we al van hoorden, vind je hieronder. Geef ons een seintje als jij ook jouw actie via solidarimeise bekend wil maken.

 

Rode Kruis Meise

Lokaal bestuur Meise

Oekraïense Ambassade in België