Tweede netwerkbijeenkomst Oekraïne

Graag nodigen we jou uit op de tweede Oekraïne-netwerkbijeenkomst; op donderdag 28 april om 20 uur in De Okelaar (Oppemstraat 8 1861 Wolvertem)

De eerste info- en netwerkbijeenkomst was een schot in de roos.

Dinsdag 29 maart organiseerde SolidariMeise haar eerste info- en netwerkbijeenkomst voor hulpverleners rond de vluchtelingencrisis als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Niet minder dan 86 mensen kwamen hun licht opsteken. De vluchtelingencrisis laat Meisenaren niet onberoerd. Heel wat mensen bieden intussen al onderdak aan vluchtelingen, anderen overwegen het. Vele anderen willen graag op een andere manier een zinvolle bijdrage leveren. 

Een humanitair konvooi van Meise naar de Oekraïense grens en terug

Op 14 maart vertrok een team van 6 vrijwilligers uit Meise naar de Oekraïense grens om er niet minder dan 12m³ hulpgoederen te gaan brengen die op een paar dagen verzameld werden. Bij de terugkomst werden bovendien maar liefst 4 moeders en 6 kinderen meegebracht die intussen allemaal bij gastgezinnen terecht konden. Lees het relaas van Michael Cambron.

Meisenaren zijn solidair met Oekraïners

De onwezelijke oorlog in Oekraïne confronteert ook ons enerzijds met een ‘potentiële bedreiging” van onze vreedzame en democratische samenleving; maar anderzijds vandaag al met een acute menselijke tragedie voor vele miljoenen mannen, vrouwen en  kinderen in  Oekraïne.

Deze humanitaire ramp noopt ons tot concrete solidariteit, tot handelen.

Solidarimeise wil ook een actieve bijdrage leveren om Oekrainse vluchtelingen een thuis te geven in Meise.