Oorlog, oorlog, oorlog

Alleen maar verliezers.
Samen met vele miljoenen roepen wij "Stop dit zinloos geweld!"

Onze gedachten zijn bij alle onschuldige burgers die hier weer het slachtoffer van zijn. Maar gedachten zullen niet volstaan om hun leed te verzachten.

Zijn er groepen of mensen die in Meise een actie willen opzetten om de getroffen Palestijnse bevolking te helpen, laat het ons weten, dan helpen wij bij de bekendmaking.

Wie meteen wil helpen kan dat bijvoorbeeld al via:

 

Veel kunnen we niet doen, maar onverschilligheid is niet 'neutraal zijn'
Wat we elke dag opnieuw met lede ogen moeten aanzien, is dat leiders over de hele wereld er van overtuigd blijven dat geweld oplossingen biedt. Burgers geven hun leiders, als het systeem het hen toestaat, het vertrouwen om zorg te dragen over het land waarin ze samen wonen en waarin ze hun kinderen een gelukkige toekomst willen geven. 

Elke keer opnieuw beslissen door woede verblinde leiders dat hùn gelijk groter is dan dat van de anderen en dat alle brutaliteiten gepermitteerd zijn om hùn gelijk na te streven... 

Trouwens, 11.11.11 roept op tot een staakt het vuren. Zin om, hoe klein het gebaar ook is, jouw hoop op vrede te uiten, kan dat via hun website door hun petitie tekenen: STOP DE VICIEUZE CIRKEL VAN GEWELD IN PALESTINA/ISRAËL

En hoewel de geschiedenisboeken bol staan van de voorbeelden dat die strategie niet lukt en elke keer opnieuw ontelbare onschuldige slachtoffers veroorzaakt, maakt dit onrecht elke dag opnieuw het leven voor ontelbaar veel mensen tot een ware hel.

De Nederlands schrijver Ramsey Nasr maakte in de BNNVARA|NPO-uitzending Khalid & Sophie een opvallende aanklacht tegen dit onrecht. En hoewel het voor ons, kleine stervelingen in het Westen moeilijk is om daadwerkelijk iets te doen tegen dat onmetelijk grote onrecht, herinnert Ramsey ons eraan dat die macheloosheid ons niet ontslaat van de verantwoordelijkheid om ons ten minste uit te spreken tegen het geweld en tegen het onrecht dat alle onschuldige burgers dagelijks moeten ondergaan.