OPROEP: Solidariteit overschrijdt onze grenzen!

Ook de laatste weken worden we weer opgeroepen om solidair te zijn. De slachtoffers van de immense natuurrampen in Marokko en Libië doen beroep op onze steun en hulp!

Graag versterken wij mee de oproep om deze solidariteit vandaag nog waar te maken!

Prioritair is zeker de vraag naar de nodige financiële middelen. Heel wat organisaties hier bij ons zijn zelf of via hun lokale partners actief ter plekke. Als wij hun de nodige financiële middelen ter beschikking stellen kunnen zij op basis van hun ervaring en van de reële noden de problemen aanpakken en de slachtoffers optimaal verder helpen.

Wij vermelden hierbij twee mogelijkheden: Het Rode Kruis dat met zijn partners de Rode Halve Maan in deze landen actief is. Wij vermelden ook SOS Kinderdorpen omwille van hun specifieke aanpak t.a.v. de kinderen.  Maar er zijn heel wat organisaties actief. Dus maak zelf je keuze en doe nog vandaag jou bijdrage!

Het Rode Kruis-Vlaanderen voorziet zelf alvast 200.000 euro om eerste hulp te bieden in Marokko. De financiële middelen dienen om de teams van de Marokkaanse Rode Halve Maan, die ter plaatse alle hulp coördineren met de lokale autoriteiten, zo snel mogelijk te ondersteunen bij de reddingsoperatie en zoektocht naar overledenen onder het puin.

Je kan storten via het Rode Kruis-Vlaanderen of op het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding “aardbeving Marokko” of “overstroming Libië”

Ook SOS Kinderdorpen heeft een oproep gelanceerd om te doneren voor de slachtoffers van de aardbeving. De organisatie biedt al ruim 40 jaar ondersteuning aan kinderen en families in Marokko, met projecten op vijf locaties, waaronder Aït Ourir, vlak bij Marrakech. Vanuit die lokale verankering bereiden de lokale ploegen van de organisatie nu volop noodhulp voor. In eerste instantie wil de organisatie tijdelijke opvang bieden aan gezinnen die hun huis verloren en noodhulpkits uitdelen met voeding, water en hygiënespullen. Op langere termijn wil SOS Kinderdorpen ook getroffen families helpen om hun leven opnieuw op de rails te krijgen.

Doneren kan via de website van de SOS Kinderdorpen België of rechtstreeks via de GoFundMe-pagina van SOS Kinderdorpen Marokko.