De Okelaar

De Okelaar is een woongemeenschap met 23 gezinnen in het centrum van Wolvertem. Samenwonen met meerdere gezinnen, met een grotere sociale cohesie,  waar we zorg kunnen dragen voor elkaar, is voor ons de meest logische manier van wonen.

Het was van in het begin ook onze droom om er een paviljoen/gemeenschapscentrum te hebben dat een bruisende en warme ontmoetingsplek kan zijn voor de buurt en ruimere omgeving. Daar bouwen we nu aan, samen met enthousiastelingen van binnen en buiten de woongemeenschap. 

We mogen“’t Samenkomen” huisvesten in De Okelaar, we organiseerden hier een grote speelgoed-inzamelactie ter gelegenheid van Sinterklaas, een adventsactie samen met De Spil, een voedselinzamelactie, een ruilbeurs... Mensen geven graag, helpen graag… Dat zien we telkens weer! Elke maand kan je hier een keer komen eten samen met bewoners (dit organiseren we weer wanneer het terug mag…).    

En er komt nog véél meer, het groeit. SAMEN en SOLIDAIR…. ! 

Meer over

Samen-eten in de Okelaar elke dertiende van de maand

Elke dertiende van de maand zijn buren en geïnteresseerden welkom om te komen "Samen-eten" in De Okelaar, om 18 u. De maaltijden zijn plantaardig, bio en fairtraide, met groenten van onze lokale CSA boerderij De Klepper. En vooral: heel lekker, gezellig en plezant en een warm ontmoetingsmoment voor buren van dichtbij en iets verder! Je kan inschrijven via okelaar@gmail.com.   Er kunnen 40 mensen mee eten.

Bijzondere huizen voor bijzondere mensen.

In De Okelaar hebben wij een inclusieproject i.s.m. Oak Tree Projects: